Controlling HVAC

Sisteme de climatizare HVAC    

Managementul sistemelor de climatizare în clădirile moderne urmăreşte pe lângă asigurarea unui confort pentru locuitori şi controlul consumurilor energetice. În ultima perioadă creşterea spectaculoasă a consumului de energie electrică s-a datorat tocmai sistemelor de climatizare.

Efectul existenţei unui sistem de BMS într-o clădire este folosirea inteligentă a energiei şi creşterea confortului. Folosirea unor algoritmi de analiză a necesarului de energie, pentru obţinerea temperaturii dorite precum şi a calităţii aerului în fiecare încăpere, permite autoreglarea climatizării.

Se poate implementa un control automat al temperaturi dorite/optime în fiecare încăpere, în funcţie de intervalul orar, de prezenţa în cameră  a oamenilor sau de anotimp, precum și corelarea cu temperatura exterioară.

Comenzile se pot da remote via Internet, această funcţie fiind foarte utilă pentru locuinţe atunci când proprietarii sunt plecaţi mai mult timp.

Pentru clădiri comerciale se comandă oprirea sistemelor de HVAC pe timpul nopţii, automat, scăzând consumul şi uzura echipamentelor.

Se evită situaţiile frecvente când aerul condiţionat funcţionează în birouri întreaga noapte şi peste week-end.

Aceste sisteme corelate cu folosirea panourilor solare şi a pompelor de căldură pot scădea simţitor factura, dând un plus de nuanţă confortului în interior. 

 

 
 
Descarca Flash Player pentru a vedea continutul.
 

Meniu

Certificari

 
 
Made by
Servicii complete web design Bucuresti