Reţele structurate

Reţelele de date reprezintă una dintre cele mai importante componente ale sistemului de comunicaţii moderne, fără de care o activitate în secolul XXI nu se mai poate desfăşura. Reţelele asigură transferul de date atât la nivelul unei întreprinderi (LAN), cât şi la nivel mai larg, zonal sau global (WAN). În funcţie de dimensiunile ei, de numărul de porturi, de distanţa dintre elementele interconectate, de mărimea volumului de date transferat, se aleg diverse variante de cablare şi interconectare.

Cablarea: uzual se utilizează cablu UTP Cat 5 (reţea 100 Mhz). În imobilele cu perturbaţii electromagnetice mari este necesar să se monteze cablu FTP ecranat, iar toate elementele de conectare din reţea trebuie să fie ecranate, de la patch-cord, priză şi mufă RJ45 până la patch-panel, pentru a putea pune la împământare întreg traseul de date.

– Cat 6 şi Cat 7 asigură viteze de transfer mult mai mari ( 1000Mhz) şi stabilitate mai bună în funcţionare. Ca reţeaua să fie în această categorie, toate elementele componente trebuie să fie din această clasă.

– Reţelele distribuite pe suprafeţe întinse utilizează fibră optică monomod sau multimod care asigură un transfer de date ridicat pe distanţe de kilometri.

– Dulapul încorporează şi protejează elementele active ale reţelei, asigură aerisirea şi răcirea componentelor din interiorul acestuia, totodată permiţând organizarea cablurilor în interiorul lui.

– Patch Panel-ul asigură interconectarea porturilor de la switch cu posturilor din reţea, permiţând modificări rapide în conexiunile reţelei.

Când vine vorba de reţele structurate, Protector System se poate mândri cu o mare experienţă în domeniu, cu instalări în birouri, instituţii bancare, şcoli, depozite ş.a.

Pe lângă instalarea propiuzisă, vă putem oferi şi consultanţa necesară proiectării reţelei strcturate ţinând cont de specificul instalării, de destinaţia reţelei şi de particularităţile imobilului. Astfel putem executa, la cele mai înalte standarde, instalări începând cu cablări cat.5e şi până la cat.6A şi fibră optică. Iar pentru acestea colaborăm cu cei mai mari producători în domeniu cum ar fi: 3M, Belden, Reichle & de-Massari, Nexans, ş.a.

 
 
Descarca Flash Player pentru a vedea continutul.
 

Meniu

Certificari

 
 
Made by
Servicii complete web design Bucuresti